CFR Cluj

Mogelijke tegenstanders Ajax bekend

Bron: ajaxfanzone.nl

Donderdagavond zijn de laatste wedstrijden in de groepsfase van de Europa League gespeeld en dus weet Ajax wie de mogelijke tegenstander gaat worden in de zestiende finale. AZ, dat zich ook wist te plaatsen, kan niet de tegenstander van Ajax worden aangezien teams uit hetzelfde land elkaar ontlopen. Ajax heeft een geplaatste status waardoor het op donderdag 20 februari de uitwedstrijd zal spelen tegen een ongeplaatste ploeg, en op donderdag 27 februari de return volgt in de Johan Cruijff Arena.

Ogararu en Groenendijk gaan samen nieuw avontuur aan

Bron: www.ajaxlife.nl

Groenendijk is niet langer trainer, maar technisch directeur.© Proshots

Toch wel een opvallend bericht zo tijdens de vrijdagmiddagborrel. George Ogararu (34) en Alfons Groenendijk (50) gaan aan de slag bij Universitatea Cluj, de huidige nummer negen van de Roemeense competitie.

Groenendijk was de voorbije anderhalf jaar actief op De Toekomst. Eerst als trainer van de A-junioren, daarna maakte hij promotie naar Jong Ajax. Met de beloften kwam hij uit in de Jupiler League. Een seizoen vol rode kaarten en spelerswisselingen leverde een bescheiden veertiende plek op.

Tegenstander uitgelicht: Dortmund

Bron: www.ajax.nl

Borussia Dortmund werd bij de loting voor de UEFA Champions League ingedeeld in pot vier, met de acht laagst genoteerde deelnemers. Maar de topclub kan absoluut niet vergeleken worden met lotgenoten als CFR Cluj en FC Nordsjælland. Het team uit het Duitse Ruhrgebied is de afgelopen twee jaar met Barceloniaans voetbal kampioen geworden. Na de pijnlijke ontgroening op het kampioenenbal vorig seizoen doet de ploeg nu écht mee. Woensdagavond komen de Duitsers naar de ArenA.

Ajax ontloopt Manchester City en Valencia niet

Bron: ajax1.nl

Er was nog een klein beetje hoop, maar die hoop is nu vervlogen. Het kokertje met daarin Ajax zal tijdens de loting van de Champions League aanstaande donderdag in pot drie zitten. Sporting Braga en Dinamo Kiev zouden moeten verliezen, wou Ajax nog kans maken op pot twee. Echter won Sporting Braga na een spannende wedstrijd met 4-5 in de penaltyreeks en zorgde ervoor dat Ajax in pot drie terecht kwam.

Ajax ontloopt in pot drie onder andere Juventus en Anderlecht, maar kan nu loten tegen bijvoorbeeld FC Barcelona en Chelsea in pot één of Valencia en Manchester City in pot twee.

Ajax1 Geruchtencircus week 2

Bron: ajax1.nl

Als supporter van een grote club als Ajax word je dagelijks getergd met een groot aantal ongegronde geruchten. Hoewel ze vaak nauwelijks de moeite waard zijn, blijven ze toch door menig Ajax-hart en -hoofd rondspoken, al zijn het duidelijk onwaarheden en is soms niets van alle berichten officieel bevestigd. Daarom komen alle geruchten rond transfernieuws terug in het Ajax1 Geruchtencircus, zodat niets over het hoofd gezien wordt.

Van der Wiel geniet van Chelsea interesse

Bron: ajax1.nl

De geldschieter Roman Abramovic van Chelsea  is van mening dat er een nieuwe rechtsback bij moet komen bij Chelsea en Ancelotti kan zich daar wel in vinden. De eerste kandidaat voor Chelsea is de Ajax back Gregory van der Wiel, de vleugelverdediger van Ajax die nu al geruime tijd in de belangstelling staat van Chelsea, dat vooralsnog echter nooit concreet werd. De Nederlands international ziet een transfer zeker zitten en kost ongeveer zeventien miljoen euro. (Daily Express)

UEFA straft Real Madrid

Bron: www.ajax1.nl

De Europese voetbalbond UEFA heeft via haar officiële kanalen de straffen bekend gemaakt voor de rode kaarten die Real Madrid-spelers Xabi Alonso en Sergio Ramos pakten in het Champions League-duel met Ajax (0-4 winst). Alonso en Ramos lieten zich, ogenschijnlijk na influisteren van trainer José Mourinho, expres van het veld sturen om met een schone lei aan de volgende ronde van het kampioenenbal te kunnen beginnen. Waar de spelers van de Koninklijke er vanaf komen met geldboetes heeft Mourinho minder geluk: de Portugees wordt geschorst.

Pages

Subscribe to CFR Cluj