Red Bull Salzburg

Ajax in pot 2: Wie kunnen we loten en wie ontlopen we?

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Chelsea won woensdagavond de Europa League en dat is goed nieuws voor Ajax. Als de Amsterdammers het hoofdtoernooi van de Champions League bereiken, komen ze namelijk in pot 2 terecht in plaats van in pot 3.

Ajax ontloopt daarmee Real Madrid, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Napoli, Shakhtar Donetsk, FC Porto en Tottenham.

Het blijft mooi om alvast te mijmeren over wie Ajax dan wél kan treffen in de groepsfase, ook al is die nog niet bereikt. Daarom hieronder de complete potindeling:

Ajax zorgt dat kampioen van Nederland in 2019/20 weer rechtstreeks geplaatst is voor CL

Bron: ajaxfanzone.nl

Door het gelijkspel tegen Juventus is Ajax er in geslaagd de elfde plek voor Nederland op de coëfficiëntenranking te bezorgen. De kampioen van de Eredivisie in 2019/20 is nu rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi van het kampioenenbal en de voorrondes worden ontlopen. Voorwaarde is wel dat de Champions League-winnaar van dat jaar zich via de competitie al heeft geplaatst voor het toernooi, iets wat eigenlijk altijd het geval is.

Minimaal één gelijkspel Ajax nodig voor 11e plek UEFA

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Red Bull Salzburg wist donderdagavond te winnen van Napoli en dat is slecht nieuws voor Nederland wat betreft de coëfficiënten van de UEFA.

Oostenrijk is Nederland nu weer voorbij, waardoor de Nederlandse kampioen van 2019/2020 ook voorrondes zou moeten spelen voor de Champions League. Gelukkig is Salzburg nu wel uitgeschakeld en heeft Nederland Ajax nog in het toernooi.

Er is één gelijkspel van Ajax nodig om weer over Oostenrijk heen te gaan. Vrijdag rond 12.00 wordt bekend wie Ajax treft in de kwartfinale van de Champions League.

Ajax getipt: ‘Laat Vertonghen Mertens meenemen naar Ajax’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax moet komende zomer proberen Napoli-aanvaller Dries Mertens naar Amsterdam te halen, zo denkt sportjournalist Henk Spaan, die ook nog twee andere Belgen in gedachten heeft.

‘Nu alles mogelijk is geworden, pleit ik ervoor om Dries Mertens naar Amsterdam te halen’, schrijft Spaan in zijn column in Het Parool. ‘Hij is 31 en zit tegenwoordig weleens op de bank bij Napoli.’

Milik belangrijk voor Napoli én Nederland

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Arek Milik heeft Napoli én Nederland donderdagavond een grote dienst bewezen. De Poolse spits schoot zijn ploeg al na 10 minuten op een 1-0 voorsprong tegen Red Bull Salzburg.

Napoli won uiteindelijk met 3-0 van Salzburg en staat daardoor al met één been in de kwartfinale. Volgende week wordt de return in Salzburg gespeeld.

‘Ajax moet stunten om rechtstreekse plaatsing voor CL te behouden’

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax weet 5 maart wat het moet doen na de 1-2 thuisnederlaag tegen Real Madrid, maar ook de coëfficiëntenranglijst van de UEFA speelt een rol bij deze wedstrijd. Club Brugge heeft namelijk in de Europa League met 4-0 verloren van Red Bull Salzburg en daardoor heeft Nederland de elfde positie van de coëfficiëntenranglijst van de UEFA aan Oostenrijk verloren. Alleen een stunt van Ajax tegen Real Madrid kan de kampioen van volgend seizoen in de Eredivisie nog aan een rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Champions League helpen.

UEFA-ranglijst: Nederland juicht vanavond voor Inter en Club Brugge

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Het lijken 2 onbeduidende potjes in de zestiende finale van de Europa League vanavond: Inter – Rapid Wien en Red Bull Salzburg – Club Brugge. Maar niets is minder waar, want Oostenrijk is dé concurrent van Nederland op de UEFA-ranglijst. Nederland zal Oostenrijk voor moeten blijven, want dan is de Nederlandse kampioen van 2019/2020 verzekerd van een plekje in de Champions League. We zetten de scenario’s op een rijtje.

Pages

Subscribe to Red Bull Salzburg