Borussia Dortmund

L’Équipe roept Matthijs de Ligt uit tot beste voetballer ter wereld onder 20 jaar

Bron: ajaxfanzone.nl

Matthijs de Ligt is de beste voetballer ter wereld onder de twintig jaar, zo schrijft L’Équipe vandaag. De befaamde sportkrant uit Frankrijk stelde een lijst samen met de vijftig grootste talenten ter wereld en zette de negentienjarige verdediger van Ajax en het Nederlands elftal op de eerste plaats. Het is onduidelijk welke criteria L’Équipe gebruikt heeft om de lijst samen te stellen én De Ligt tot het grootste talent van dit moment uit te roepen.

‘Bosz haalt Sinkgraven voor ‘minder dan vijf miljoen euro’ naar Bundesliga’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Daley Sinkgraven lijkt op weg te zijn naar Bayer Leverkusen. Volgens BILD zou een overgang van de vleugelverdediger annex middenvelder naar de club van Peter Bosz binnen enkele dagen moeten worden afgerond.

De Duitsers zouden niet geel diep in de buidel te hoeven tasten. Sinkgraven beschikt over een verbintenis die volgend jaar afloopt, daarom zou Ajax genoegen nemen met een transfersom van minder ‘minder dan vijf miljoen euro’, weet BILD te melden.

‘Ajax houdt PSG-talent N’Soki in de gaten’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Volgens Paris United is Ajax één van de clubs die PSG-talent Stanley N’Soki in de gaten houdt.

PSG zal een aantal spelers moeten verkopen om plaats te maken voor nieuwe spelers. En één van de spelers die in de etalage staan, zou dus N’Soki zijn.

De 20-jarige linksback kwam dit seizoen 12 keer in actie in de Ligue 1. Een vaste kracht is hij echter niet en aangezien PSG het beloftenelftal opheft, moet het roer om. N’Soki zou 8 tot 12 miljoen moeten kosten. Ook Olympique Marseille, Lille en Borussia Dortmund zouden interesse hebben.

‘Ajax wil Belgisch international Januzaj’

Bron: ajaxfanzone.nl

Adnan Januzaj staat in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax, zo meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws vandaag. De elfvoudig international van België ligt nog tot medio 2022 vast bij het Spaanse real Sociedad. Volgens de Belgische krant is er aan belangstelling geen gebrek voor Januzaj. De linkspoot staat op het verlanglijstje van PSG, dat gecharmeerd is van de dribbels en traptechniek van de buitenspeler. ‘Ook bij Ajax prijkt Januzaj op de shortlist.

Ajax in pot 2: Wie kunnen we loten en wie ontlopen we?

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Chelsea won woensdagavond de Europa League en dat is goed nieuws voor Ajax. Als de Amsterdammers het hoofdtoernooi van de Champions League bereiken, komen ze namelijk in pot 2 terecht in plaats van in pot 3.

Ajax ontloopt daarmee Real Madrid, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Napoli, Shakhtar Donetsk, FC Porto en Tottenham.

Het blijft mooi om alvast te mijmeren over wie Ajax dan wél kan treffen in de groepsfase, ook al is die nog niet bereikt. Daarom hieronder de complete potindeling:

Dit is waarom Ajacieden vanavond moeten juichen voor Chelsea

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Woensdagavond wordt in Bakoe, Azerbeidzjan, de finale van de Europa League tussen Chelsea en Arsenal gespeeld. Geen wedstrijd die in Nederland de kijkcijferrecords zal gaan verbreken. Toch staat er in het duel voor Ajax wel degelijk wat op het spel.

Wanneer Chelsea vanavond met de Europa League-winst aan de haal gaat, gaan de Londenaren naar pot 1 van de Champions League en belandt Ajax zomaar in pot 2! Hiervoor moeten de Amsterdammers natuurlijk wel eerst de twee voorrondes zien te overleven.

Pages

Subscribe to Borussia Dortmund