Rapid Wien

PSV treft Maccabi Tel Aviv in tussenronde Conference League, Vitesse tegen Rapid Wien

Bron: www.ad.nl

PSV gaat het in de tussenronde van de Conference League opnemen tegen Maccabi Tel Aviv. Vitesse speelt op donderdag 17 en 24 februari tegen Rapid Wien, al heeft de UEFA nog geen definitieve beslissing genomen in de zaak rond Tottenham Hotspur dat de laatste poulewedstrijd niet kon spelen vanwege een coronauitbraak. De verwachting is dat Vitesse gewoon zal mogen spelen in de tussenronde voor een plek in de achtste finales van de Conference League, omdat Spurs geen inhaalmogelijkheid meer heeft in december.

Slowaak Ivan Kružliak aangesteld als arbiter bij Lille OSC – Ajax

Bron: ajaxfanzone.nl

Ivan Kružliak is door de UEFA aangesteld als arbiter bij de Europa League wedstrijd tussen Lille OSC en Ajax. De Slowaakse arbiter zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Tomaš Somolani en Branislav Hancko. De Duitser Marco Fritz is aangesteld als VAR. De Slowaakse arbiter floot Ajax in de afgelopen jaren vier keer eerder. Twee keer in de voorronde van de UEFA Champions League (tegen Standaard Luik en Rapid Wien) en twee keer in de Europa League (tegen Celta de Vigo en FC Kopenhagen). Lille OSC – Ajax begint donderdag om 21:00 uur.

Wordt het voorronde, pot 3 of toch nog pot 2 voor Ajax in Champions League?

Bron: ajaxfanzone.nl

De ontwikkelingen in de eindfase van zowel de Champions League als Europa League zijn van groot belang voor de positie die Ajax krijgt in de komende editie van de Champions League. Ajax is nog altijd niet honderd procent zeker van een ticket voor de groepsfase: alleen als Olympique Lyon níet de Champions League weet te winnen, heeft Ajax toegang tot de groepsfase. Daarnaast heeft Ajax zelfs nog zicht op indeling in Pot 2, maar de kans daarop is erg klein.

Er moet aan drie criteria worden voldaan om Ajax in Pot 2 te doen belanden:

AZ wacht vlak voor loting nog altijd op duidelijkheid UEFA

Bron: ajaxfanzone.nl

AZ heeft van de UEFA nog steeds geen duidelijkheid gekregen over het ingediende protest tegen de Europese ticketverdeling van de KNVB. Dat heeft algemeen directeur Robert Eenhoorn zaterdag tegenover Voetbal International laten weten rond het oefenduel met Lille. AZ meent dat het op basis van het onderling resultaat recht heeft op het ‘beste Champions League-ticket’, en niet Ajax, zoals de KNVB vindt.

Analyse APOEL: Ajax favoriet, hoofdrol Ziyech?

Bron: www.ajaxshowtime.com

Nog één horde en Ajax heeft voor het tweede jaar op rij het hoofdtoernooi van de Champions League bereikt. APOEL Nicosia is de tegenstander, een oude bekende die het afgelopen seizoen kampioen werd van Cyprus en de Amsterdammers al eens trof in de groepsfase van het miljardenbal. Destijds kende de equipe van Frank de Boer weinig moeite met de Cyprioten en ook tijdens deze twee edities is Ajax torenhoog favoriet.

Pages

Subscribe to Rapid Wien