Dinamo Zagreb

Steeds meer duidelijk over mogelijke tegenstanders groepsfase Champions League

Bron: ajaxfanzone.nl

De komende weken wordt duidelijk wie de tegenstanders van Ajax gaan worden in de groepsfase van de Champions League. Deze week starten e tweede voorrondes, waarna in de komende weken ook de derde voorrondes en de play-offs worden gespeeld. Ajax is ingedeeld in pot 3. Dat betekent dat Ajax een ploeg loot uit pot 1, pot 2 en pot 4.  De ploegen die plaatsnemen in pot 1 en pot 2 zijn al definitief bekend. Voor de teams in de potten 3 en 4 hebben enkele ploegen al wel een plek bemachtigd, al zijn er ook nog enkele clubs die zich nog moeten plaatsen.

Joey Suk vanuit ziekenhuis na horrorblessure: ‘Mijn voet bungelde los aan m'n been’

Bron: www.ad.nl

Strijdbaar kijkt Joey Suk om zich heen in het Clinical Hospital Center Zagreb. Amper veertig uur na de fysieke dreun die het sterke rechterbeen van de 31-jarige Deventenaar op drie plaatsen brak, balanceert hij voor het eerst op krukken door het ziekenhuis. De eerste stapjes op weg naar een volledig herstel wat hem in september moet terugbrengen op het veld in Kroatië. ,,Even vreesde ik dat mijn carrière voorbij was, maar ik vecht terug.’’

Alle 15 mogelijke tegenstanders Ajax in achtste finale Europa League

Bron: ajaxfanzone.nl

Nu Ajax zich geplaatst heeft voor de achtste finales van de Europa League kijken we natuurlijk vooruit naar de loting die plaats vindt aanstaande vrijdag 26 februari om 12:00 uur. Vanaf deze ronde geldt een vrije loting, dat wil zeggen dat elke club elkaar kan loten en clubs uit hetzelfde land dus ook tegen elkaar. De volgende clubs zijn geplaatst voor de volgende ronde: 

De wedstrijden in de achtste finales worden gespeeld op donderdag 11 en donderdag 18 maart. Tijdens de loting zal blijken of Ajax eerst thuis of eerst uit speelt.

Deze ploegen kan Ajax loten in de achtste finales van de Europa League

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax bereikte donderdagavond de laatste 16 van de Europa League, nadat het Lille opnieuw met 2-1 versloeg. Dat betekent dat Ajax vrijdagmiddag in de koker zit bij de loting voor de achtste finales van het toernooi. De wedstrijden worden gespeeld op 11 maart en 18 maart.

Hieronder vind je de mogelijk tegenstanders van Ajax bij de loting. Er zijn geen restricties meer: er zijn dus geen geplaatste en ongeplaatste teams. Ook kunnen clubs uit hetzelfde land vanaf deze ronde tegen elkaar spelen.

Ajax loot Lille OSC in zestiende finales Europa League

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax neemt het in de zestiende finales van de Europa League op tegen het Franse Lille OSC. Voor de Amsterdammers is het een weerzien met de Franse club. In het vorige seizoen speelde Ajax in de groepsfase van de Champions League ook al tegen Lille OSC.

Destijds won Ajax in eigen huis met 3-0 van de Fransen, waarna er in Lille met 0-2 werd gewonnen. Lille OSC heeft met Sven Botman één oud-Ajacied in de gelederen. Hij werd in de afgelopen zomer overgenomen van Ajax.

Pages

Subscribe to Dinamo Zagreb