Toen de A1 het Liverpool van Sterling slachtte

Bron: www.ajaxshowtime.com

Vandaag precies acht jaar geleden vernederde de A1 van Ajax de leeftijdsgenoten van Liverpool FC. In de NextGen Series, de voorloper van de Youth League, werd in het seizoen 2011-2012 een finaleplek veiliggesteld door een indrukwekkende zesklapper op Engelse bodem. Het toernooi winnen deed de ploeg van Fred Grim uiteindelijk niet: na strafschoppen viel in de finale tegen Internazionale het doek. Desondanks maakte die generatie wederom reclame voor de al zo geroemde jeugdopleiding van de Amsterdammers.  

En dan met name op die veertiende van maart in 2012. Ajax plaatste zich eerst in de groepsfase als tweede achter Aston Villa voor de kwartfinales van de mini-Champions League voor talenten van negentien jaar of jonger. Met tien punten uit zes duels eindigde men boven Rosenborg BK en Fenerbahçe. In de knock-outfase werden de talenten vervolgens gekoppeld aan FC Barcelona.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/129812/toen-de-a1-het-liverpool-van-sterling-slachtte