NextGen Series

Toen de A1 het Liverpool van Sterling slachtte

Bron: www.ajaxshowtime.com

Vandaag precies acht jaar geleden vernederde de A1 van Ajax de leeftijdsgenoten van Liverpool FC. In de NextGen Series, de voorloper van de Youth League, werd in het seizoen 2011-2012 een finaleplek veiliggesteld door een indrukwekkende zesklapper op Engelse bodem. Het toernooi winnen deed de ploeg van Fred Grim uiteindelijk niet: na strafschoppen viel in de finale tegen Internazionale het doek. Desondanks maakte die generatie wederom reclame voor de al zo geroemde jeugdopleiding van de Amsterdammers.  

Ajax huurt achttienjarige Frei van FC Zurich

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax huurt Filip Frei komend seizoen van FC Zürich, zo maakt de Zwitserse club donderdagavond bekend. Frei liep al eerder stage bij Ajax en deed tijdens de afgelopen editie van de NextGen Series mee met Ajax O19. De huur kent een looptijd van één seizoen, tot en met 30 juni 2020. In de overeenkomst is tevens een optie tot koop opgenomen. In maart meldde Mundo Deportivo al dat de achttienjarige Frei in beeld was bij Ajax. Samen met tweelingbroer Luka werden beide spelers toen ook uitgenodigd voor een stage bij Barcelona.

King hoopt ooit op terugkeer: “Ajax is de grootste club van Nederland”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Elgero King maakte afgelopen seizoen de overstap van PSV naar Ajax. De centrale verdediger had grote dromen, maar mede door blessures wist King nooit écht een basisplek te bemachtigen in bij Ajax O19. Nu is hij terug bij de club waar zijn loopbaan ooit begon: Sparta Rotterdam. En die club speelde tijdens de NextGen Series 2019 een wedstrijd tegen, je raadt het al, Ajax.

Ajax begint sterk aan NextGen Series 2019

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax U19 kon de NextGen Series 2019 niet beter beginnen. De ploeg van trainer John Heitinga won met 2-1 van Sparta en wist ook de shootouts naar zich toe te trekken voor een extra punt. Daarmee hebben de Amsterdammers na een wedstrijd vier punten.

Krachtige beginfase

Het was al vroeg warm langs en op het veld. De temperaturen liepen dermate op dat Heitinga al vroeg in de wedstrijd besloot zijn wisselspelers richting de tribune te sturen, waar het een stuk koeler was in de schaduw. Aan het spel van Ajax en Sparta was echter niets te merken van de warmte.

Regeer tekent eerste contract bij Ajax

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft jeugdspeler Youri Regeer gecontracteerd. De vijftienjarige middenvelder tekent een contract dat ingaat op de dag van zijn verjaardag - 18 augustus - en loopt tot en met 30 juni 2022. Dit meldt Ajax.nl vrijdagmiddag.

Voor Regeer is het zijn eerste contract bij Ajax. De middenvelder speelt sinds 2017 in de jeugdopleiding van de Amsterdamse club. In het afgelopen seizoen kwam het talent uit voor Ajax O17 en Ajax O19.

Ajax O19 komend weekend in actie tijdens NextGen Series

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax O19 is komend weekend (29 en 30 juni) een van de 4 deelnemers tijdens het NextGen Series toernooi in het Olympisch stadion in Amsterdam. Naast Ajax treden ook de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam, Ajax Cape Town en Sagan Tosu aan. De talenten worden tijdens het toernooi geconfronteerd met enkele alternatieve regels. In plaats van ingooien moeten spelers op de NextGen Series indribbelen of inschieten. De traditionele penaltyserie wordt vervangen door shootouts. Standaard zullen er na elke wedstrijd sowieso shootouts plaatsvinden, ook als een duel niet in een gelijkspel eindigt.

Pages

Subscribe to NextGen Series