Analyse: Ajax treft onvoorspelbaar Tottenham

Bron: www.ajaxshowtime.com

Hoewel het een wonder mag heten dat Ajax eind april en begin mei nog in de Champions League actief is, is het voor aanstaand opponent Tottenham Hotspur ook niet vanzelfsprekend. De Londense club is door de jaren heen enorm gegroeid en behoort inmiddels definitief tot de zogeheten top zes uit de Premier League. Een analyse van een club die zich zonder absurd transfergeweld continu ontwikkelt en een speelwijze hanteert die Ajax dit seizoen in Europa nog niet trof.

Toen voormalig Ajax-trainer Martin Jol aan het roer kwam in Noord-Londen, gaf de Nederlander de het startsein voor het succes van nu. Tottenham Hotspur is de afgelopen jaren de concurrentie aangegaan met aartsrivaal Arsenal en The Gunners de laatste jaren voorbijgestreefd. Afgelopen zomer haalde directeur Daniel Levy geen nieuwe spelers, in plaats daarvan vertrouwde hij op de coachingkunsten van Mauricio Pochettino, een Argentijnse trainer die van zijn team een pressingsmachine heeft gemaakt die het iedereen lastig kan maken.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/121982/analyse-ajax-treft-onvoorspelbaar-tottenham