Voor wie lonkt Blind of Vertonghen-route?

Bron: www.ajaxshowtime.com

Op Deadline Day gebeurde er weinig in het handelshuis van Amsterdam. Alleen Deyovaisio Zeefuik vertrok op het laatste moment nog bij Ajax. Op huurbasis maakt de nog jonge rechtsback het seizoen af bij FC Groningen. Daarmee is Zeefuik na Zakaria El Azzouzi, Leeroy Owusu en Mauro Savastano de vierde Ajacied die zijn geluk tijdelijk elders beproeft. Allemaal hopen ze een nieuwe kans bij Ajax af te dwingen.

Waar Marc Overmars de afgelopen seizoenen legio Ajacieden uitleende, ligt dat aantal nu een stuk lager. De directeur spelersbeleid zal na de laatste jaren hebben geconcludeerd dat de kans klein is dat een verhuurde speler zich terugknokt in Ajax 1. In twee seizoenen werden veertien spelers verhuurd. Op Mitchell Dijks na, waar gezien zijn situatie een asterisk achter kan worden geplaatst, keerde geen van deze huurlingen nog terug in de wedstrijdselectie. De vraag is of de volgende vier deze gedachte kracht bij gaan zetten. Of is een van de vier het volgende succesverhaal na Jan Vertonghen en Daley Blind?

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/110302/voor-wie-lonkt-blind-of-vertonghen-route