Kortom - Debuut Gudelj, Gudmundsson en Toivonen scoren

Een doorlopende rubriek op de website van Voetbal International. In onderstaand overzicht lees je een korte weergave van nieuwtjes uit de mondiale en de vaderlandse voetbalwereld.

? Nemanja Gudelj heeft woensdagavond zijn debuut gemaakt voor Servië ? De 22-jarige middenvelder van AZ mocht in Dublin één minuut voor tijd invallen ? De 2-1 eindstand was toen al bereikt ? Shane Long had al na acht minuten de score geopend voor Ierland, maar Servië won alsnog na een eigen doelpunt van James McCarthy en de winnende treffer van Filip Djordjevic ?

? Nog meer Eredivisienieuws van het interlandfront ? Namens IJsland was Johann Berg Gudmundsson trefzeker tegen Wales, dat mede dankzij een goal van Gareth Bale wel met 3-1 won ? Ex-PSV'er Ola Toivonen vertolkte eenzelfde rol voor Zweden, dat ondanks het doelpunt van de Stade Rennes-aanvaller met 2-1 verloor in en tegen Turkije ?

? Kosovo heeft in zijn eerste interland ooit niet weten te scoren ? De debuutwedstrijd van het land tegen Haïti eindigde in 0-0 ? Er waren 18.000 supporters present bij de historische wedstrijd, die werd afgewerkt in Mitrovica ?