Lerin Duarte

Ajax maakt er een zomers feest van en verslaat FC Groningen met 6-1

Bron: ajaxfanzone.nl

Het was heet, heel erg heet maar Ajax heeft zijn draai gevonden en weet de “Angstgegner ” FC Groningen terug te sturen naar het hoge noorden met 6-1 aan de broek. Een prachtige goal van Antony en een hattrick van Steven Bergwijn hielpen Ajax aan deze overwinning. Er werd weer sprankelend gespeeld en toegegeven, er moet nog wat ingeregeld worden maar dit Ajax speelt zoals vanouds.

Opstellingen FC Groningen – Ajax

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax begint om 16:30 uur aan de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Jurrien Timber is toch fit genoeg om in de basis te starten maar onze strijder Lisandro Martinez moet deze wedstrijd wegens een blessure missen. Erik ten Hag start tegen FC Groningen met Perr Schuurs, Mohammed Kudus en Davy Klaassen in de basis. Antony is geschorst en Edson Alvarez begint op de bank. De Mexicaan veroverde in de nacht van woensdag op donderdag nog een ticket voor het WK in Qatar.

Ajax met speels gemak langs Sparta

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft in aanloop naar de return tegen Lille in de Europa League geen schade opgelopen in de Eredivisie. In de Johan Cruijff ArenA werd Sparta eenvoudig opzij gezet: 4-2.

Ten Hag had, met het oog op de return tegen Lille, enkele spelers rust gegeven. Zo speelden Mazraoui en Tagliafico niet door blessures. Zij zijn dan ook onzeker voor de confrontatie met de Fransen. Mohammed Kudus keerde na lang blessureleed terug in de basis.

Opstellingen Ajax – Sparta

Bron: ajaxfanzone.nl

Wij ontvangen vanavond Sparta Rotterdam en gelukkig is nu wat minder koud dan in de vorige Eredivisiewedstrijd.  De wedstrijd bij Sparta thuis werd door Ajax gewonnen met 0-1 maar heel gemakkelijk ging dat niet. Sébastien Haller en Ryan Gravenberch zitten weer in de selectie maar Nico Tagliafico ontbreekt. De jarige Davy Klaassen start op de bank terwijl Perr Schuurs zijn vijftigste wedstrijd voor Ajax1 gaat spelen. De wedstrijd begint om 20:00 uur en staat onder leiding van Jeroen Manschot.

Pages

Subscribe to Lerin Duarte