Scouting

Analyse Lille: Meer dan alleen fysiek sterk

Bron: www.ajaxshowtime.com

Een nieuw Champions League-seizoen staat voor de deur en dat betekent automatisch nieuwe Europese opponenten die Ajax moet zien te verslaan. Dinsdag is Lille OSC de eerste tegenstander en dat belooft een zware dobber te worden. Vorig seizoen werden de Fransen best of the rest achter Paris Saint-Germain in Ligue 1 en plaatsten ze zich direct voor het miljardenbal. In dit stuk worden ze onder de tactische loep gelegd. 

Sfeerverslag: 'Van onze lichting brak haast niemand door'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Het is zaterdagmiddag als het rondom de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA steeds drukker wordt. Enkele toeristen, die zojuist een shirtje in de fanshop hebben gekocht of die een rondleiding door het stadion hebben gedaan, kijken verbaasd om zich heen. Wie zijn al die oudere mensen? Zijn het oud-spelers van Ajax? Nou, inderdaad, dat zijn ze. Jeugdspelers die tussen 1969 en 1979 in de jeugdopleiding van Ajax hebben gespeeld verzamelen zich in de Johan Cruijff ArenA voor een reünie. Het betreft de tweede editie, de vorige was vijf jaar geleden.

‘Ajax in gesprek met Sao Paulo over vleugelaanvaller Antony(19)’

Bron: ajaxfanzone.nl

Volgens het Braziliaanse Goal aast Ajax op Antony Matheus dos Santos, kortweg Antony; een negentienjarige buitenspeler van São Paulo. Ajax en de Braziliaanse club zouden onlangs de gesprekken inzake het talent hebben hervat om te kijken of een transfer mogelijk is, aldus Goal. De interesse in Antony is niet nieuw. Afgelopen februari wisten wij al te melden dat scouts van Ajax de buitenspeler nauwlettend volgden.

Henk van Santen overleden op 64-jarige leeftijd

Bron: ajaxfanzone.nl

Afgelopen vrijdag is op 64-jarige leeftijd oud-speler Henk van Santen geheel onverwacht overleden. Henk was vanaf 1974 middenvelder en speelde ruim 30 officiële duels met Ajax 1. Ook speelde hij in die tijd voor Jong Oranje en het Nederlands militaire elftal. Hij was na zijn actieve loopbaan, die hij door blessureleed  moest afbreken, actief als scout voor Ajax. Bovendien was hij sinds 2013 lid van de vereniging. Wij wensen nabestaanden en vrienden veel sterkte toe. 

Foto:Door Hans Peters / Anefo – Nationaal Archief

Van de Beek: “Mensen lopen te hard van stapel”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

In gesprek met Fox Sports reageert Donny van de Beek op het nieuws dat Ajax en Real Madrid al een akkoord zouden hebben bereikt: “Er is wel interesse maar mensen lopen te hard van stapel.” Zinedine Zidane zou gezegd hebben dat als Pogba niet te halen valt, hij graag Donny van de Beek zou willen: “Ik heb dat zelf niet gehoord of gelezen, dat zou zomaar kunnen maar ik wil het graag over morgen hebben.”

Pages

Subscribe to Scouting