Ajax wint inhaalduel bij FC Groningen moeizaam: 2-3

Ajax heeft de zondag gestaakte wedstrijd in Groningen vanmiddag winnend afgesloten: 2-3. Het elftal van John Heitinga maakte het zich tegen de degradeerde Groningers onnodig lastig, verspeelde een vroege voorsprong (1-1), maar pakte dankzij Brian Brobbey en Jurriën Timber alsnog de volle buit. Al scoorde Laros Duarte nog tegen (2-3). Door de overwinning blijft Ajax twee duels voor het einde van de Eredivisie op de derde plaats.

Met de zwarte strepen nog op het veld, als getuige van de vanwege vuurwerk gestaakte wedstrijd van zondag en de stadionklok op 8 minuut 52, werd het duel dinsdagmiddag hervat met een vrije trap voor Ajax. Al binnen acht seconden kreeg Steven Bergwijn in de lege Euroborg de kans op de 0-1. Zijn inzet werd gestopt door Peter Leeuwenburgh.

De openingstreffer voor het aanvankelijk veel sterkere Ajax viel in de achttiende minuut alsnog, nadat Laros Duarte in het strafschopgebied een lompe overtreding op Owen Wijndal maakte. Vanaf de penaltystip wist Dusan Tadic te scoren. Wat Heitinga zijn ploeg moest verwijten, was dat het veldoverwicht niet in veel meer treffers werd uitgedrukt en Ajax ook nog eens de scherpte verloor.