VfB Stuttgart

Stuttgart rondt onderzoek naar ontslagen Ajax-directeur Sven Mislintat af: ‘Geen schade geleden’

Bron: www.ad.nl

VfB Stuttgart ziet af van verdere actie tegen Sven Mislintat. De club stelt na onderzoek vast dat het niet is benadeeld door de eerder dit seizoen bij Ajax ontslagen directeur voetbalzaken. ,,Hij heeft niemand bij ons geïnformeerd over zijn zakelijke relaties”, vertelde directeur Alexander Wehrle van VfB Stuttgart aan Duitse verslaggevers. ,,Maar een rapport heeft uitgewezen dat we geen schade hebben geleden.”

‘Transfer van Sosa lijkt topje van de ijsberg: Mislintat verzocht groot deel aanwinsten van zaakwaarnemer te ruilen’

Bron: ajaxfanzone.nl

De transfer van Borna Sosa is niet de enige schimmige deal die Sven Mislintat afrondde namens Ajax. Dat zegt de directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), Gerben Everts, tegenover de NOS. De VEB is een organisatie die de belangen van beleggers behartigt en boog zich daarom dinsdag al in een open brief over de onrust rondom Ajax, een beursgenoteerd bedrijf dat dus afhankelijk is van beleggers. Naar aanleiding van de brief treedt de VEB-directeur nu dus naar buiten toe.

Borna Sosa reageert op veelbesproken transfer naar Ajax: ‘Snap niet waarom mensen daar probleem van maken’

Bron: www.ad.nl

Borna Sosa heeft via social media gereageerd op zijn veelbesproken overgang naar Ajax. De Kroatische verdediger werd op de slotdag van de transferperiode overgenomen van Stuttgart, maar dat bleek te zijn gegaan via een zaakwaarnemersbedrijf dat aandelen heeft in een bedrijf van Sven Mislintat, de technisch directeur van de Amsterdamse club. ,, Ik denk dat we andere dingen hebben om op te focussen”, schrijft Sosa onder meer.

Voorzitter RvC: ‘Mislintat wordt nu niet aangepakt uit angst voor represailles’

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax laat externe adviseurs weliswaar een onderzoek instellen naar Sven Mislintat, toch is de directeur voetbalzaken niet geschorst door de club. Volgens Pier Eringa, de voorzitter van de Raad van Commissarissen, heeft dat te maken met de angst voor juridische vergeldingsacties van de directeur, zo bevestigd Eringa op de Buitengewone Algemene Ledenvergadering (BALV) van Ajax woensdagavond.

Pages

Subscribe to VfB Stuttgart