Ajax richting pot twee alleen nog afhankelijk van Benfica

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft de afgelopen dagen in de 'jacht' op een plekje in pot twee bij de loting voor de groepsfase goede zaken gedaan. Allereerst wist de Amsterdamse club zich na de uitschakeling van Olympique Lyon te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Champions League van volgend seizoen en daarna volgde nog meer positief nieuws.

Met de Champions League-finale tussen Bayern München en Paris Saint-Germain op het programma staan er twee clubs in de eindstrijd die al zeker zijn van een plek in pot één. Dat betekent dat er, wie van de twee clubs ook wint, er sowieso een plek vrijkomt in pot één. Die is voor de kampioen van land nummer zeven op de UEFA-ranking en dat is FC Porto uit Portugal. Ajax, dat in totaal drie plekken moet opschuiven in de voorlopige potindeling, schuift daarmee een plekje op, omdat FC Porto eerder nog in pot drie zat.

Met de Europa League-winst van Sevilla FC schuift Ajax wederom een plek op. De Spaanse club kende een plek in pot twee, maar schuift door de eindzege door naar pot één. Dat betekent dat er in pot twee automatisch een plek vrijkomt, waardoor Ajax ook weer door kan schuiven.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/133571/ajax-richting-pot-twee-alleen-nog-afhankelijk-van-benfica