Zo kan Ten Hag de balans op Ajax-middenveld herstellen

Bron: www.ajaxshowtime.com

Na de nederlaag en het matige spel op bezoek bij FC Groningen, kun je concluderen dat Ajax-trainer Erik ten Hag zijn ideale middenveld nog niet heeft gevonden. In aanloop naar Ajax - PSV analyseren wij de meest aannemelijke opties waarmee Ten Hag de balans op het Ajax-middenveld kan herstellen.

Want dat die balans zondag tegen FC Groningen zoek was, is onmiskenbaar. Het controlerende duo Ryan Gravenberch - Donny van de Beek is in verdedigend opzicht vaak nergens te bekennen en valt negatief op door hun gebrek aan samenwerking. Aanvallende middenvelder Siem de Jong bracht op voetballend vlak daarnaast veel te weinig. 

De personele problemen op het middenveld zijn ontstaan door de blessures van Hakim Ziyech en Daley Blind. Ziyech speelde voor zijn blessure namelijk als aanvallende middenvelder, terwijl linkermiddenvelder Lisandro Martínez door de absentie van Blind centraal achterin wordt geposteerd. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/128771/zo-kan-ten-hag-de-balans-op-ajax-middenveld-herstellen