Aanvallende middenvelder

Van de Beek: ‘Uitspraken over vertrek uit verband gerukt’

Bron: ajaxfanzone.nl

Donny van de Beek vindt dat zijn uitspraken over een mogelijk vertrek bij Ajax uit zijn verband zijn gerukt. De middenvelder gaf direct na afloop van de wedstrijd tegen Standard Luik aan al zijn opties open te houden en een vertrek dus niet uit te sluiten, maar zijn uitspraken zijn volgens Van de Beek overdreven. ‘Tuurlijk is dat uit zijn verband gerukt. Ik zal het gewoon, net als iedereen, zelf moeten laten zien en dat ga ik ook doen.

Ten Hag: 'Denk dat Hakim blij is'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Op de persconferentie is Erik ten Hag ingegaan op de rugnummerwissel van Hakim Ziyech. De middenvelder moest 'zijn' nummer 10 afstaan aan Dusan Tadic, maar Ten Hag denkt dat Ziyech zich over dit voorval heen heeft kunnen zetten.

'Het is natuurlijk een vervelende kwestie, maar Hakim had een vertrekwens. Ajax is daarom op zoek gegaan naar een vervanger voor hem. Hakim heeft daarbij wel aangegeven dat hij het ideale plaatje moet vinden, anders blijft hij gewoon.'

Ziyech moet tot zijn onvrede nummer 10 afstaan aan Tadic

Bron: source

Hakim Ziyech heeft zijn rugnummer 10 af moeten staan aan Dusan Tadic. De Marokkaanse spelmaker is het daar niet mee eens. Ajax diende donderdag een aangepaste lijst in bij de KNVB en de UEFA. Tadic sprak bij de onderhandelingen met Ajax zijn wens voor rugnummer 10 uit. Omdat Ziyech wil vertrekken, gaf directeur spelersbeleid Marc Overmars zijn goedkeuring. Zolang Ziyech Ajacied is, speelt hij met 22 op zijn rug.

Het tijdperk voor Tadic: tien keer rugnummer 10

Bron: www.ajaxlife.nl

Brian Laudrup heeft gescoord tegen sc Heerenveen. © Ajax Images

Een toch wat verrassend gebeuren: Dusan Tadic neemt rugnummer 10 over van Hakim Ziyech. Dat leverde enig gedoe op, al was het maar omdat veel supporters al een shirtje van Tadic met nummer 11 kochten. De Servische aankoop krijgt hoe dan ook nummer 10. Vele grote namen gingen hem voor. We namen een kleine duik in het verleden van een aantal illustere en minder illustere nummer 10’s in Amsterdamse dienst.

Door Floris Roos

Ziyech raakt rugnummer 10 kwijt aan Tadic

Bron: ajaxfanzone.nl

Hakim Ziyech speelt dit seizoen niet meer met rugnummer 10 bij Ajax. Hij raakt het nummer kwijt aan aanwinst Dusan Tadic en is daar teleurgesteld over. Tadic wilde graag met nummer 10 gaan spelen en kreeg die toezegging van directeur spelersbeleid Marc Overmars. Overmars deed dat in de verwachting dat Ziyech, die nu zijn oude rugnummer 22 krijgt, zou vertrekken bij Ajax. Een transfer bleef tot dusver echter uit voor de middenvelder, die volgens Overmars baalt van het kwijtraken van zijn rugnummer.

Pages

Subscribe to Aanvallende middenvelder