Aanvallende middenvelder

Hagi is het nieuwste transfertarget van Ajax

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax zou het vizier hebben gericht op Ianis Hagi, zo meldt Voetbal International.

De 20-jarige aanvallende middenvelder maakt dit seizoen indruk bij FC Viitorul. En hoewel hij daar nog tot medio 2023 vast ligt, lijkt een transfer een logische stap.

In april kwam de vermeende interesse van Ajax al naar buiten, maar toen werd deze nog slechts gemeld door Roemeense media. Zijn vader gaf toen al aan dat hij een transfer naar Ajax wel ziet zitten voor zijn zoon.

VI: 'Ajax gaat voor Roemeens talent Hagi'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax wil zich deze zomer vesterken met nog een Roemeen. Na Razvan Marin willen de Amsterdammers ook Ianis Hagi aantrekken. De zoon van voormalig voetballer Gheorghe staat momenteel onder contract bij FC Viitorul in Roemenië.

De talentvolle, aanvallende middenvelder, die ook als buitenspeler gebruikt kan worden, heeft nog een verbintenis tot en met de zomer van 2023. Toch zou de voetballer willen vertrekken. Ajax is een grote kanshebber met betrekking tot zijn handtekening, zo meldt Voetbal International woensdagmiddag. 

Ziyech: ‘Ik heb er gewoon veel plezier in. Ben het jagen op de bal en het veroveren echt leuk gaan vinden.’

Bron: ajaxfanzone.nl

Hakim Ziyech stond in zijn begin periode bij Ajax flink ter discussie. Veel fans vonden hem lui en hekelden zijn grote mate van balverlies en de nonchalance waarmee hij daarna zijn spel vervolgde. Wat een contrast met nu: Ziyech is geliefd maar heeft dat ook zelf afgedwongen. Hij heeft – vooral dit seizoen – een ware transformatie ondergaan. En met plezier, zo zegt hij er zelf over in Voetbal International. Dit seizoen kwam er een volgende stap in zijn ontwikkeling bij: Bij balverlies en in het veroveren van de bal gaat hij voorop in de strijd.

Speler van de Week: Ziyech van persona non grata naar lieveling

Bron: source

Dat Hakim Ziyech zondag min of meer het middelpunt van de Ajax-vreugde was, leek pakweg een jaar geleden vrijwel ondenkbaar. De aanvallende middenvelder werd in de tweede seizoenshelft van het afgelopen seizoen geregeld uitgefloten en wilde weg uit Amsterdam. Het sentiment rond de Marokkaan is inmiddels compleet veranderd. Zijn goede spel tegen FC Utrecht (4-1) levert hem de titel Speler van de Week van FCUpdate.nl op.

De Jong hoopt op nieuwe kans bij Ajax: “Ik ben een ander type speler”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Siem de Jong speelt momenteel op huurbasis voor het Australische Sydney FC. De 30-jarige aanvallende middenvelder heeft echter nog een contract tot 2020 bij Ajax. Hij hoopt na de zomer dan ook op een nieuwe kans in Amsterdam.

“Ik zie nog steeds een rol voor mijzelf bij Ajax.”, vertelt De Jong in gesprek met Voetbal International. “Ik ben een ander type speler dan waar Ajax er nu al veel van heeft. Het is afwachten wie doorstromen vanuit de jeugd en wie er van buiten worden gehaald. Het zal een heel interessante tijd worden.”

Real stelt Ajax teleur: ‘Ødegaard is niet te koop’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Zeker na zijn sterke optreden in de wedstrijd van Vitesse tegen Ajax van afgelopen dinsdag (4-2) gold Martin Ødegaard misschien wel als dé grootste kandidaat om Hakim Ziyech op te volgen bij Ajax. VI en De Telegraaf meldden woensdag al dat de Koninklijke zelfs genoegen zou nemen met minder dan 20 miljoen euro voor de spelmaker. Marca schrijft donderdag echter dat de Madrilenen Ødegaard helemaal niet willen verkopen.

Pages

Subscribe to Aanvallende middenvelder