Analyse: Wat Ajax niet moet doen tegen Feyenoord

Bron: www.ajaxshowtime.com

Exact een maand na het demasqué in De Kuip aast Ajax woensdag op revanche tegen Feyenoord. In de halve finale van de TOTO KNVB-beker treffen de Amsterdammers een opponent die in de laatste ontmoeting Ajax naar de slachtbank leidde: 6-2. Aan Erik ten Hag en consorten de taak het anders aan te pakken dan tijdens de laatste Klassieker. Een analyse aan de hand van veel beelden die laten zien wat er toen finaal misging. 

Ajax mist op 27 januari in Rotterdam Zuid linksback Nicolás Tagliafico. Maximilian Wöber is net vertrokken naar Sevilla en Erik ten Hag moet kijken hoe hij de linksback vervangt. Ten Hag besluit miljoenenaanwinst Lisandro Magallán zijn Eredivisie-debuut te gunnen en posteert Daley Blind links in de verdediging. Na een goed begin, wordt tegen Robin van Persie en zijn ploegmaten pijnlijk zichtbaar hoe de stabiele defensieve formatie van voor de winterstop in verval is geraakt. Na vier tegengoals tegen sc Heerenveen krijgt Ajax-keeper André Onana er in de havenstad zes om zijn oren.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/119817/analyse-wat-ajax-niet-moet-doen-tegen-feyenoord