Prestatie Ajax in perspectief

Bron: ajax1.nl

Terwijl Ajax zich titelkandidatuur stelde met de zege tegen PSV, liep het hoogste juniorenteam van de Amsterdamse club de eerste ’baby Champions League’ mis. In de finale nam Internazionale de strafschoppen beter.

Desondanks een prima prestatie van de Amsterdamse ploeg van Fred Grim en Ronald de Boer, die onderweg FC Barcelona (3-0) en Liverpool (6-0) uitschakelde. Met het bereiken van de finale door de A-junioren vlogen de criticasters van Johan Cruijff, die vaak kritisch is op de jeugdopleiding van zijn eigen club, uit hun holen om met scorebordjournalistiek uit de onderbuik hun gelijk op te eisen.

De prestatie van de jeugdploeg van Ajax moet in perspectief worden geplaatst. Niet alleen omdat clubs als Arsenal, Manchester United, Chelsea en Real Madrid ontbraken in de competitie. Maar ook omdat het succes van een jeugdopleiding wordt bepaald door het aantal spelers dat uiteindelijk het eerste elftal bereikt. De afrekening komt dus later hoewel enkele van deze spelers al bij de door blessures uitgeklede selectie van Frank de Boer hadden moeten zitten voor Ajax-PSV.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/prestatie-ajax-in-perspectief/