'Herboren' Ajax op bezoek bij Vitesse

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Ajax rekende woensdag in de Champions League niet alleen af met AC Milan (0-2). Onder de nieuwe trainer Frank de Boer veranderde de ploeg binnen korte tijd in een ploeg die met vernuft en branie in de geest van de oude Amsterdamse meester Johan Cruijff voetbalde. Het herboren Ajax moet zondag laten zien dat de wedstrijd in Milaan niet op zichzelf stond.

Dat moet dan gaan gebeuren tegen het Vitesse van trainer Albert Ferrer, een andere leerling uit de school van Cruijff. De Spanjaard debuteerde als speler in 1990 onder Cruijff bij Barcelona en speelde zes jaar lang onder de geboren Amsterdammer.

Met Vitesse hoopt hij de droom van clubeigenaar Merab Zjordania waar te maken. Aan het begin van het seizoen nam de Georgiƫr Vitesse over met de belofte binnen drie jaar de titel naar Arnhem te halen. Vooralsnog presteert Vitesse, getuige de vijftiende plaats in de competitie, beneden die verwachting.

Koploper PSV gaat zaterdag op bezoek bij De Graafschap. De Graafschap moest vorige week buigen voor landskampioen Twente. PSV won op eigen veld van Heracles Almelo (5-2).

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113594/_Herboren__Ajax_op_bezoek_bij_Vitesse.html