Ajax zal zondag hopen op zege Leicester City

Bron: www.ajaxshowtime.com

In aanloop naar het uitspelen van de Champions League van het seizoen 2019/2020 zal men bij Ajax reikhalzend uitkijken naar een nieuwe Champions League-seizoen. De Amsterdammers maken nog altijd kans om bij de loting voor de groepsfase in pot twee te zitten, maar daar moet nog wel het nodige voor gebeuren.

Ajax plaatst zicht rechtstreeks voor de Champions League wanneer de winnaar van het miljardenbal van dit seizoen zich ook via de eigen competitie plaatst voor de editie van volgend seizoen. De kans dat dat gebeurt, wordt steeds groter. Slechts drie clubs kunnen dat nog voorkomen.

Het gaat daarbij om Olympique Lyon, Napoli en Chelsea. Olympique Lyon staat er in de achtste finales goed voor. In eigen huis wonnen de Fransen met 1-0 van Juventus. Napoli speelde in Napels met 1-1 gelijk tegen FC Barcelona. Chelsea, op dit moment de nummer vier in Engeland, zou nog buiten de top vier kunnen eindigen en wel de Champions League winnen. Dat het de 0-3 thuisnederlaag tegen Bayern M√ľnchen nog goed zal maken, lijkt echter onwaarschijnlijk.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/132967/ajax-zal-zondag-hopen-op-zege-leicester-city