Ajax bij plaatsing in pot 2 loting groepsfase CL

Bron: www.ajaxshowtime.com

Mocht Ajax zich ten koste van APOEL Nicosia weten te plaatsen voor de Champions League, zal de Amsterdamse club bij de loting (29 augustus, 18.00 uur) voor de groepsfase in pot 2 zitten. De Amsterdammers kunnen dankzij hun hoge UEFA-coëfficiënt om die reden een topclub ontlopen.

Pot 1 voor de loting van de Champions League staat al geheel vast. Dit betreft de kampioenen van de zes landen met het hoogste UEFA-coëfficiënt plus de winnaars van de Champions League en Europa League van het vorige seizoen. De lijst kent dan ook drie Engelse clubs: Liverpool (winnaar Champions League), Chelsea (winnaar Europa League) en Manchester City (kampioen Engeland). De andere ploegen in pot 1 zijn FC Barcelona, Juventus, Bayern München, Paris Saint-Germain en Zenit Sint-Petersburg.

Wat betreft Pot 2 is Ajax de enige ploeg die zich nog moet kwalificeren. Real Madrid, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Napoli, Shakhtar Donetsk, Tottenham Hotspur en Benfica zijn al geplaatst voor de groepsfase van de Champions League.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/124822/ajax-bij-plaatsing-in-pot-2-loting-groepsfase-cl