Ajax ziet Champions League finale-droom in slotseconde uiteen spatten (Incl. foto’s)

De droom van Ajax is op uiterst pijnlijke wijze uiteengespat. De ploeg van trainer Erik ten Hag verloor in de allerlaatste minuut met 2-3 van Tottenham Hotspur en loop de finale van de Champions League mis. Een ongelooflijke ontknoping, die halverwege de wedstrijd niemand meer had zien aankomen. Ajax, dat een 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd had meegenomen, stond na 45 minuten in de Johan Cruijff ArenA met 2-0 voor via Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech en de tickets naar Madrid leken geboekt te kunnen worden. Tottenham kwam in het eerste kwartier na rust terug van 2-0 naar 2-2 (via twee goals van Lucas Moura), wat voor een zinderende tweede helft zorgde. Daarin kreeg Ajax kansen op de 3-2, maar waren het de Spurs die aan het langste eind trokken. En weer was het Moura die Onana passeerde. De Amsterdamse droom eindigde alsnog in een nachtmerrie.