FIFA

FIFPRO gaat de strijd aan met FIFA over bomvolle speelkalender: ‘Enige manier om voetbal te beschermen’

Bron: www.ad.nl

Voetballersvakbond FIFPRO en sportorganisatie European Leagues gaan een officiële klacht indienen tegen de FIFA bij de Europese Commissie. Het gaat daarbij om de overvolle speelkalender, een onderwerp waar veel spelers en trainers zich al jaren over beklagen vanwege blessures en mentale vermoeidheid. De FIFA reageerde binnen al snel met een eigen statement.

FIFPRO gaat de strijd aan met FIFA over speelkalender: ‘Enige manier om het voetbal te beschermen’

Bron: www.ad.nl

Voetballersvakbond FIFPRO en sportorganisatie European Leagues gaan een officiële klacht indienen tegen de FIFA bij de Europese Commissie. Het gaat daarbij om de overvolle speelkalender, een onderwerp waar veel spelers en trainers zich al jaren over beklagen vanwege blessures en (mentale) vermoeidheid vanwege de vele wedstrijden. De FIFA reageerde al snel met een eigen statement, waarin clubs en competities hypocriet worden genoemd.

Oranje blijft zevende op wereldranglijst, Europees kampioen Spanje klimt naar top drie

Bron: www.ad.nl

Het Nederlands elftal is ondanks de halvefinaleplek op het afgelopen EK niet gestegen op de FIFA-wereldranglijst. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman blijft de nummer 7. Het eerder als achtste geklasseerde Spanje stijgt dankzij de Europese titel naar de derde plek, terwijl het in de kwartfinales uitgeschakelde Portugal twee plekken zakt en de plaats onder Oranje inneemt.

Hetzelfde puntentotaal in groepsfase EK? Onderling resultaat gaat boven doelsaldo

Bron: www.ad.nl

Als twee of meer landen in de groepsfase bij het EK uitkomen op hetzelfde puntentotaal, wordt bij het opmaken van de eindstand eerst gekeken naar het onderlinge resultaat tussen die landen en pas daarna naar het doelsaldo. De UEFA hanteert dezelfde regels als bij het vorige EK. Bij de FIFA, organisator van het WK, gaat het doelsaldo juist boven het onderlinge resultaat.

Teleurstelling op FIFA-congres: Nederland legt het met gezamenlijk bid WK-vrouwenvoetbal af tegen Brazilië

Bron: www.ad.nl

Nederland heeft naast de organisatie van het WK vrouwenvoetbal in 2027 gegrepen. Samen met België en Duitsland stelde ons land zich kandidaat, maar tijdens het FIFA-congres in Bangkok ging de meerderheid van de stemmen naar het WK-bid van Brazilië. Dat land mag nu na het WK 2014 voor mannen dus ook het wereldkampioenschap voor vrouwen organiseren.

WK vrouwenvoetbal in Nederland, België en Duitsland? Braziliaans bid scoort hoger

Bron: www.ad.nl

Brazilië lijkt favoriet om in 2027 het WK voetbal voor vrouwen te organiseren in plaats van Nederland, België en Duitsland. Beide overgebleven bids zijn volgens een evaluatiecommissie van de FIFA geschikt om het toernooi te organiseren, maar Brazilië krijgt met 4 van de 5 punten een hogere score dan het bid van onder meer Nederland (3,7). Vooral op het gebied van stadions en juridische kwesties is Brazilië favoriet.

Pages

Subscribe to FIFA