FIFA

Geen WK onder 20 voor talenten Oranje

Bron: www.ad.nl

De mondiale voetbalfederatie FIFA heeft twee WK’s geschrapt die voor komend jaar op het programma stonden. Het WK voor spelers onder 20 jaar en het WK onder 17 jaar gaan in 2021 niet door. De Nederlandse voetbaltalenten zouden meedoen aan het WK onder 20 in Indonesië. Het WK voor de talenten tot 17 jaar zou in Peru worden gehouden.

Deze Oranje-speelsters zijn genomineerd voor het wereldelftal

Bron: www.ad.nl

Vijf Nederlandse voetbalsters maken kans om te worden opgenomen in het wereldelftal van 2020. Sari van Veenendaal (PSV), Stefanie van der Gragt (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Lieke Martens (FC Barcelona) en Vivianne Miedema (Arsenal) staan op de kandidatenlijst van 55 speelsters, die is opgesteld door de internationale spelersvakbond FIFPRO en de mondiale voetbalbond FIFA.

FIFA werkt aan 'goedkopere' VAR

Bron: www.ad.nl

De wereldvoetbalbond FIFA werkt aan een goedkoper VAR-systeem, dat op alle niveaus kan worden gebruikt. Een werkgroep gaat onder meer bepalen wat de minimumeisen moeten zijn voor 'VAR-light'. In de eredivisie wordt er al gebruikgemaakt van videoarbiters die achter de tv-schermen de scheidsrechters op het veld kunnen helpen, in de Keuken Kampioen Divisie gebeurt dat nog niet.

Lassina Traoré uitgeroepen tot Speler van de Maand oktober

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Elke maand deelt FOX Sports de trofee Speler van de Maand uit. De trofee is gebaseerd op statistieken en werd al meerdere malen uitgereikt op de Toekomst. Traoré is de gelukkige na een veelbelovende maand.  

Traoré stond voor eerst in de basis in de Champions League, maar zijn 5 doelpunten tegen VVV-Venlo was wel het meest indrukwekkend in de maand oktober. 0-13 winnen en 5 keer scoren, dat blijft niet onopgemerkt. Door het spelletje FIFA 20 werd de spits al beloond met een speciale kaart en volgt nu de FOX Sports trofee.

Pages

Subscribe to FIFA