Ajax uitgeschakeld in bekertoernooi na missers Ziyech en De Ligt

Ajax heeft in de achtste finale van het toernooi om de KNVB Beker het hoofd moeten buigen voor FC Twente. Dit gebeurde pas na strafschoppen, want na 120 minuten voetbal stond er dankzij doelpunten van Justin Kluivert en Oussama Assaidi een 1-1 stand op het bord. Door de nederlaag is Ajax er voor het zoveelste jaar op rij er niet in geslaagd te overwinteren in het bekertoernooi. De laatste eindzege dateert zelfs alweer van 2010. In de Grolsch Veste zag het er lange tijd echter niet naar uit dat Ajax het hoofd zou moeten buigen, maar de slotfase bepaalde anders. In de noodzakelijke strafschoppenserie mistten vervolgens Hakim Ziyech en Matthijs de Ligt namens Ajax.

De start van de wedstrijd was overduidelijk voor de Amsterdammers. Ajax trok direct fel ten aanval en dat resulteerde in het eerste grote gevaar van afstand. De Ligt testte Joël Drommel met een hard schot die ternauwernood nog uit het doel kon worden geranseld. Na een kleine twintig minuten was het alsnog raak. Justin Kluivert, uitblinker aan Amsterdamse kant, trok vanaf de linkerflank naar binnen en ramde de bal vanaf minstens 20 meter achter Drommel.