Concept: Ajax begint bij Heracles, klassieker in oktober

Bron: www.ajaxlife.nl

Sánchez wil weten of jullie een beetje tevreden zijn met het speelschema. © De Brouwer

Voor Ajax begint het eredivisieseizoen in Almelo, daar gaat het zaterdag 12 augustus op bezoek bij het plaatselijke Heracles. Dit blijkt uit het conceptschema van de KNVB. De eerste klassieker staat zondag 22 oktober in Rotterdam op het programma. En PSV komt zondag 10 december op bezoek in de Johan Cruijff Arena.

De wedstrijd in Almelo wordt overigens niet het debuut van de nog nader te bepalen trainer. Voor de start van de competitie heeft Ajax er al twee duels in de Champions Leaguevoorronde opzitten. Hoe lang Ajax actief is in de Champions League bepaalt hoeveel wedstrijden er op zondag worden gespeeld.

Voorlopig staat de teller op 23 wedstrijden op zondag, acht op zaterdag en drie keer staat er een midweekse competitieronde op het programa. Daar kunnen nog twee wedstrijden op zondag bij komen. Mocht Ajax niet door de eerste voorronde komen gaat FC Groningen-thuis van zaterdag 19 augustus naar zondag 20 augustus. Als Ajax de groepsfase van de Champions League niet haalt, gaat Ajax - Vitesse naar zondag 24 september, dat duel staat nu gepland voor een dag eerder.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=21965