Ajax begint met kleine nederlaag tegen FCK

Ajax heeft de heenwedstrijd in en tegen FC Kopenhagen met 2-1 verloren. De Amsterdammers begonnen slecht aan de wedstrijd en kwamen al snel op achterstand. Nadat Kasper Dolberg Ajax na een halfuur spelen op gelijke hoogte bracht, leek het tij te keren, maar een kwartier na rust maakte Andreas Cornelius de winnende treffer.

De start van de Amsterdammers was werkelijk waar rampzalig te noemen. Al binnen een minuut wist FC Kopenhagen dwars door het Ajax-elftal te combineren en via Rasmus Falk op voorsprong te komen. Ook hierna bleef Ajax schutteren en grossierde het elftal van Bosz in foute passes. Het leidde tot enkele behoorlijke kansen voor de Denen, waarbij Ajax het geluk had dat het vizier bij de tegenstander niet op scherp stond.