[Mening] Goed, transferperiode voorbij. Tijd voor evaluatie!

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Wanneer je puur kijkt naar wat er is aangetrokken en weggedaan, denk ik dat we een uitstekende transferperiode hebben gehad eigenlijk.

Belangrijkste aankopen:

Traoré: top. Denk dat hij de hoogst haalbare spits was, en het geduld om hem te halen valt uiteindelijk te prijzen. Het riedeltje dat we uiteindelijk met lege handen zouden staan ging dit keer niet op. Daarnaast is een huurconstructie prima, met het oog op Dolberg en Cassierra. Dan kan je nog roepen dat het stom is dat er geen optie tot koop is opgenomen, maar dat was niet realistisch natuurlijk.

Ziyech: top. Misschien wel de beste speler van het afgelopen seizoen in de Eredivisie en bijna op zeker een kwaliteitsinjectie voor de selectie. Beschikt bovendien over dat waar ons middenveld nog niet over beschikte. Knap om hem naar Ajax te krijgen terwijl hij ook naar veel grotere competities kon, zonder dat de transfersom echt buitenproportioneel hoog is. Sterker nog, ik vind 11 miljoen helemaal niet veel voor zo’n speler.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/09/01/mening-goed-transferperiode-voorbij-tijd-voor-evaluatie/