Sheraldo Becker

Europees seizoen voorbij na nederlaag tegen Union Berlin (Incl. foto’s)

Bron: ajaxfanzone.nl

Het Europese avontuur van Ajax is dit seizoen ten einde. Nadat Ajax onder Alfred Schreuder al roemloos werden uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League, was Union Berlin in de tussenronde van de Europa League te sterk: 3-1  na het eerdere gelijkspel in Amsterdam (0-0). Een makkelijk gegeven penalty en een blunder van Geronimo Rulli leidden de ondergang van het elftal van John Heitinga in.

Live: bekijk hier de wedstrijd van Ajax tegen Union Berlin

Bron: source

Na de uitschakeling in de Champions League vervolgt Ajax het Europese avontuur in de Europa League. In de tussenronde komen de Amsterdammers de verrassende nummer twee van de Bundesliga tegen: Union Berlin, de club van Danilho Doekhi en Sheraldo Becker, die beiden in de jeugdopleiding van Ajax hebben gespeeld. Lukt het de ploeg van John Heitinga om zich een goede uitgangspositie voor de return te verschaffen?

Zwak Ajax speelt gelijk tegen Union Berlin: 0-0

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax is het tweeluik met Union Berlin in de tussenronde van de Europa League donderdag begonnen met een 0-0-gelijkspel. De ploeg van Heitinga maakte geen sterke indruk in de Johan Cruijff Arena en moet volgende week in Berlijn vol aan de bak om door te gaan. Vaak heerst er na puntenverlies van Ajax chagrijn in de Johan Cruijff Arena. Maar met het doelpuntloze gelijkspel tegen Union Berlin kwam het elftal van John Heitinga goed weg. De Turkse VAR Abdulkadir Bitigen annuleerde de 0-1 van Morten Thorsby wegens hands.

Ajax loot Union Berlin in tussenronde Europa League

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax is bij de loting voor de tussenronde in de Europa League gekoppeld aan het Duitse Union Berlin. Tijdens de loting in het Zwitserse Nyon voor  kwam de ploeg van trainer Urs Fischer uit de koker rollen. De eerste wedstrijd wordt gespeeld in de Johan Cruijff ArenA op donderdag 16 februari 2023. Een week later vindt de return plaats in Berlijn. Bij Union, dat momenteel op een mooie 3e plaats staat in de Bundesliga, speelt oud-Ajacied Sheraldo Becker. Daarnaast heeft de club met Danilho Doekhi nog een Nederlander onder contract.

Europa League: weerzien Ajax met Sheraldo Becker, Luuk de Jong keert met PSV terug naar Sevilla

Bron: www.ad.nl

Ajax en PSV kennen de tegenstanders in de tussenronde van de Europa League. Ajax is gekoppeld aan Union Berlin en PSV neemt het op tegen Sevilla. De eerste wedstrijd van de tussenronde vindt plaats op 16 februari en een week later wordt de return gespeeld. Op 24 februari is de loting voor de achtste finales, waar Feyenoord sowieso de koker in gaat, en wellicht ook Ajax en PSV.

Pages

Subscribe to Sheraldo Becker