Hoe Promes verschil niet wist te maken bij basisrentree

Bron: www.ajaxshowtime.com

In de rubriek ‘De wedstrijd van’ analyseert Ajax Showtime regelmatig één Ajacied tijdens een wedstrijd van de Amsterdammers. In deel 9: De wedstrijd van Quincy Promes tegen AZ.

Na midweeks als invaller zijn rentree te hebben gemaakt tegen Getafe, keerde Quincy Promes tegen AZ terug in het basiselftal van Ajax. De aanvaller, volledig hersteld van een hamstringblessure, kon echter niet voorkomen dat Ajax zondagavond kansloos onderuit ging. Een analyse van de inbreng van Promes tegen AZ.

De absentie van onder meer Promes werd de afgelopen tijd regelmatig aangedragen als argument waarom het minder liep bij Ajax. De in de zomer van Sevilla overgekomen Promes groeide voor zijn blessureleed uit tot clubtopscorer van Ajax en maakte het spel van de Amsterdammers onvoorspelbaar en moeilijk te verdedigen door zijn gevaarlijke loopacties. Zijn wisselwerking met Hakim Ziyech was daarnaast dodelijk en leverde Ajax in de maanden oktober, november en december heerlijke doelpunten op.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/129747/hoe-promes-verschil-niet-wist-te-maken-bij-basisrentree