[Verslag] Ajax na rust veel beter dan Twente: 3-0

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ziyech keert vandaag gewoon weer terug in de basisopstelling bij Ajax. Donderdag zat hij nog op de bank. Ook de geschorsten, Veltman en Sanchez, beginnen weer in de verdediging. Ajax weet dat het zal moeten winnen om in het spoor van de koploper te blijven.

Al na vijf minuten krijgt Dolberg een opgelegde kans voor de openingstreffer. Hij heeft de ruimte en wordt goed weggestuurd, maar Marsman is er snel bij om redding te brengen. Niet veel later is het Dolberg die de bal op het hoofd van Klaassen lepelt, zijn inzet wordt echter van de lijn gehaald. Ajax begint dus goed aan de wedstrijd, maar het niveau duikelt naar beneden. Ziyech schiet vaak kansloos van afstand en Traoré schiet, als hij dat al doet, veel te slap. Om over Younes nog maar te zwijgen, zelfs als hij zijn man een keer voorbij komt, weet hij het overzicht niet te behouden. Leuk moment is er nog als Veltman de bal vanuit de corner uit de lucht direct op doel schiet. De bal gaat net over. Younes levert één goede voorzet af in de eerste helft, en die moet Traoré maken. Hij schiet hem voor zo’n beetje open doel ruim naast.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2017/03/12/verslag-ajax-na-rust-veel-beter-dan-twente-3-0/