Klaassen en Gudelj helpen Ajax aan moeizame zege

© Proshots

Ajax heeft de uitwedstrijd bij Heracles Almelo met 0-2 gewonnen. In een wedstrijd waarin het voetbal zeker niet hoogstaand was, kwamen Davy Klaassen en Nemanja Gudelj tot scoren voor de Amsterdammers.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam in de zevende minuut van Lerin Duarte. De oud-speler van Ajax vuurde van afstand, maar zag André Onana redding brengen op zijn schot. Van Amsterdamse zijde kwam het eerste gevaar na tien minuten via een vrije trap. Hakim Ziyech zag zijn schot eenvoudig gepakt worden door Bram Castro. Niet veel later kwam Mitchell Dijks goed weg, nadat Samuel Armenteros de bal van dichtbij tegen de hand van de linksback schoot. De Heracles-spelers claimde een strafschop maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük weigerde deze te geven.