Geen winst meer voor Feyenoord sinds 2005

Bron: ajax1.nl

Woensdagavond wordt de Eredivisie hervat met vier inhaalduels, waaronder het duel tussen Ajax en Feyenoord. VI blikt uitgebreid vooruit op de Klassieker in Amsterdam (20.45 uur).

AJAX

Klassering 4de plaats (35 punten uit 18 duels)Vorm Sinds de aanstelling van Frank de Boer als opvolger van de opgestapte trainer Martin Jol won Ajax vóór de winterstop de uitwedstrijden tegen AC Milan (0-2) en Vitesse (0-1). De Klassieker tegen Feyenoord wordt het eerste thuisoptreden van de Amsterdammer onder de voormalige Oranje-international.

In het begin van het Eredivisieseizoen kenmerkten de wedstrijden van Ajax zich door veel doelpunten: in totaal dertig treffers in de eerste acht duels. De laatste weken valt de productie echter flink tegen, gezien de acht goals in de laatste zes competitiewedstrijden.

Opvallend Ajax heeft de laatste tijd moeite het net te vinden in competitiewedstrijden voor eigen publiek. In de laatste drie thuisduels kwamen de Amsterdammers tot slechts één treffer: tegen NEC (1-1, doelpunt van de inmiddels vertrokken Mido). In de twee thuiswedstrijden daarvóór – tegen ADO Den Haag en PSV – kwam Ajax niet tot scoren: respectievelijk 0-1 en 0-0.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/feyenoord-weet-al-sinds-2005-niet-te-winnen-in-arena/