Ahmed Mido Hossam

Vergeten voetballer #35: Pius Ikedia

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De vergeten voetballer is een speler, die in dienst van Ajax is geweest en die op ons als supporters een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Of een Ajax-voetballer waar wij goede en warme herinneringen aan hebben beleefd, een voetballer die bekend is geworden door een incident of gewoon om zijn verdiensten voor onze mooie club. In deel 35 van deze rubriek richten wij onze aandacht op een destijds groot Afrikaans talent, die het helaas voor Ajax en zichzelf niet heeft gered.  Maar die later door een bijna noodlottig ongeval toch nog in het nieuws kwam: Pius Ikedia.

‘Hij gooide bij Ajax met een schaar naar Zlatan en ze beukten op elkaar in’

Bron: www.voetbalzone.nl

Jan van Halst stond in de herfst van zijn loopbaan drie seizoenen onder contract bij Ajax en in die jaren deelde de oud-middenvelder de kleedkamer onder meer met Zlatan Ibrahimovic en Ahmed Mido Hossam. De toen nog zeer jonge aanvallers hadden een explosief karakter, wat volgens Van Halst meer dan eens voor interne strubbelingen zorgde bij de Amsterdamse club.

We kennen de Egyptische ex-Ajacied als Mido, maar wat is zijn echte naam?

Bron: www.ad.nl

Welkom bij de Sportwereldquiz. In verband met de afgelastingen in het nationale en internationale voetbal kunnen we nog niet vooruitblikken, dus zijn er deze week vragen over Afrikaanse voetballers uit 11 verschillende landen met een eredivisieverleden. Tot er weer gevoetbald wordt zijn we er met maar één quiz per week. Deze quiz kan gespeeld worden van maandag 00.01 uur tot zondag 23.59 uur.

Vergeten voetballer#25: Maxwell

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De vergeten voetballer is een speler, die in dienst van Ajax is geweest en die op ons supporters een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Of een Ajax-voetballer waar wij goede en warme herinneringen aan hebben beleefd, een voetballer die bekend is geworden door een incident of gewoon om zijn verdiensten voor onze mooie club. Deel 25 van deze rubriek willen wij aan een bijzondere voetballer toewijzen.

Mido: “Rende achter de grensrechter aan en begon hem te knuffelen”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Mido en Andy van der Meyde hebben in een aflevering Bij Andy in de auto herinneringen opgehaald van hun tijd bij Ajax. Mido vertelt een mooie anekdote over het buitenspeldoelpunt van Wamberto in de Beker finale tegen FC Utrecht.

“De bekerwedstrijd werd vijf of zes dagen gespeeld nadat we kampioen waren geworden. We hadden die week vier of vijf dagen lang feest gevierd en konden nauwelijks meer over het veld rennen. Ik kan me goed herinneren dat ik bij de warming-up nog de champagnelucht rook.”

De Vergeten Voetballer #4: Chivu

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De vergeten voetballer is een speler, die in dienst van Ajax is geweest en die op ons als supporters een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Of een Ajax-voetballer waar wij goede en warme herinneringen aan hebben beleefd, een voetballer die bekend is geworden door een incident of gewoon om zijn verdiensten voor onze mooie club. In deel 4 van deze rubriek richten wij onze aandacht op Cristian Chivu. De voetballer die vele harten voor altijd heeft gestolen.

Pages

Subscribe to Ahmed Mido Hossam