Nicolás Lodeiro

CL-drama 2011: 'Wisten direct dat dit niet normaal was'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax plaatste zich dit seizoen voor het eerst in dertien jaar voor de volgende ronde van de Champions League. De laatste keer dat de Amsterdammers daar heel dicht bij waren, is vandaag precies zeven jaar geleden. Op 7 december 2011 werd Ajax op een bizarre woensdagavond echter uitgeschakeld, nadat Olympique Lyon opvallend ruim van Dinamo Zagreb wist te winnen. Ajax Showtime blikt samen met Eyong Enoh terug op de zeer pijnlijke exit.

Ook handig: alle WK-wedstrijden met een Ajaxtintje!

Bron: www.ajaxlife.nl

De Belgen hopen een gooi naar de wereldtitel te kunnen doen. © Pro Shots

Het grote aftellen is nu echt begonnen, want donderdag begint het WK. Dat is al bijna. En ook al blijft Oranje thuis, er doen genoeg spelers van Ajax en oud-Ajacieden mee aan het toernooi. Omdat het leuk is om Ajaxspelers te volgen, doken wij even in het schema!

Er doet een kwartet spelers mee dat momenteel bij Ajax onder contract staat, maar als je in iets bredere zin kijkt naar de band van de club met WK-deelnemers, kunnen we dit lijstje nog wat verder uitbreiden.

Suárez naar het WK met Uruguay

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Oscar Tabarez, de bondscoach van Uruguay, heeft zijn selectie voor het WK bekend gemaakt.

Zoals verwacht heeft Luis Suárez een plekje in die selectie. De aanvaller van FC Barcelona zal tijdens het WK waarschijnlijk samen met Edinson Cavani de voorhoede vormen.

Voor oud-Ajacied Nicolas Lodeiro was uiteindelijk geen plek in de selectie. Dat zal voor hem geen hele grote verrassing zijn geweest. Hij miste de laatste wedstrijden met Seattle Sounders vanwege een gebroken teen.

'Zuur dat je opnieuw wordt benadeeld'

Bron: www.ajaxshowtime.com

De trainer van Ajax kon er met zijn hoofd niet bij dat de arbiter na zijn eigen beslissing om door te laten spelen, toch nog werd overstemd door een assistent. 'Hoe kan nou iemand overrulen als de scheidsrechter er het beste zicht op heeft? Hij gaat zomaar af op de vierde of vijfde official. Een hele rare beslissing die ons benadeelt. Je krijgt anders meer ruimte omdat zij moeten komen. Nu konden ze meteen hun spelletje weer spelen.'

Transferoverzicht oud-Ajacieden

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Nieuw-Zeeland, Moldavië, Rusland, Thailand, Bulgarije, het zijn zomaar wat landen waar ex-Ajacieden hun carrière vervolgden. Gelukkig waren er ook wat transfers in de schijnwerpers met Luis Suarez in de hoofdrol.

Mordovia Saransk (3), Westerlo (3), Feyenoord (3) en Cambuur Leeuwarden (3) pikten de meeste oud-Ajacieden op. Een overzicht vind je hieronder.

Pages

Subscribe to Nicolás Lodeiro