Ook handig: alle WK-wedstrijden met een Ajaxtintje!

Bron: www.ajaxlife.nl

De Belgen hopen een gooi naar de wereldtitel te kunnen doen. © Pro Shots

Het grote aftellen is nu echt begonnen, want donderdag begint het WK. Dat is al bijna. En ook al blijft Oranje thuis, er doen genoeg spelers van Ajax en oud-Ajacieden mee aan het toernooi. Omdat het leuk is om Ajaxspelers te volgen, doken wij even in het schema!

Er doet een kwartet spelers mee dat momenteel bij Ajax onder contract staat, maar als je in iets bredere zin kijkt naar de band van de club met WK-deelnemers, kunnen we dit lijstje nog wat verder uitbreiden.

In eerste instantie zijn we natuurlijk benieuwd hoe de Denen presteren. Met Kasper Dolberg en Lasse Schöne vaardigt de club twee spelers af, maar daar komen spelmaker Christian Eriksen, Viktor Fischer en Michael Krohn-Dehli nog eens bij met hun verleden in Amsterdam.

Zeg je ‘Ajaxdenen’, dan zeg je ook ‘Ajaxbelgen’. De huidige link met België is iets minder sterk, maar er staan nog altijd diverse Rode Duivels aan de aftrap die hun opleiding op De Toekomst genoten. Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen zijn enkele grote meneren in de selectie.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=24186