Analyse: Hier kan Ajax stug Feyenoord pijn doen

Bron: www.ajaxshowtime.com

Zondagmiddag staat de eerste Klassieker van dit Eredivisie-seizoen op het programma. Het Feyenoord van trainer Dick Advocaat komt dan op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. Wat kan Ajax van de grote rivaal en naaste achtervolger verwachten? Een tactische analyse van het stugge Feyenoord.

Ruim een jaar lang was het een reeks waarop veel Feyenoorders trots waren: vanaf de aanstelling van Advocaat - die de ontslagen Jaap Stam opvolgde - bleven de Rotterdammers bijna veertien maanden ongeslagen in de Eredivisie. Uiteindelijk beëindigde stuntploeg Vitesse op 20 december vorig jaar de ongeslagen reeks van Feyenoord. 26 competitiewedstrijden op rij gingen niet verloren, maar gelijkgespeeld werd er door de Rotterdamse topclub wel iets te vaak. De ongeslagen reeks is door het dikwijls povere spel en de vele remises symboliserend voor het spel van Feyenoord. Spel dat vaak niet mooi en attractief is, maar wel resultaten oplevert. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/137227/analyse-hier-kan-ajax-stug-feyenoord-pijn-doen