Analyse: Zo speelt attractieve pressing-machine Atalanta Bergamo

Bron: www.ajaxshowtime.com

Aanstaande dinsdagavond speelt Ajax in het Italiaanse Bergamo de tweede groepswedstrijd in de Champions League. Na de 0-1 nederlaag tegen Liverpool is dinsdag in het gerenoveerde Stadio Atleti Azzurri d’Italia het Atalanta van trainer Gian Piero Gasperini de tegenstander van Ajax. Een tactische analyse van de zeer attractief spelende Italiaanse opponent, die in verdedigend opzicht bij vlagen de nodige ruimtes weggeeft. 

Atalanta Bergamo was afgelopen seizoen een grote sensatie in Europa. De ploeg eindigde achter kampioen Juventus en runner-up Internazionale derde in de Serie A en oogde mondiaal ontzettend veel lof door het tot de kwartfinale van de Champions League te schoppen. In het debuutseizoen van Atalanta Bergamo in de Champions League was in die bewuste kwartfinale diep in de blessuretijd de uiteindelijke verliezend finalist Paris-Saint Germain met 1-2 te sterk. Een ronde eerder rekende Atalanta Bergamo nog wel overtuigend af met Valencia, de Champions League-kwelgeest van Ajax in het voorbije voetbalseizoen. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/135180/analyse-zo-speelt-attractieve-pressing-machine-atalanta-bergamo