Pot-indeling Champions League: wie kan Ajax loten?

Bron: www.ajaxshowtime.com

Nu de play-offs gespeeld zijn, is de pot-indeling voor de loting voor de groepsfase van de Champions League definitief. Zoals bekend zit Ajax in pot 2 en loot het een club uit de potten 1, 3 en 4.

Dat Ajax in pot 2 terechtkwam, kan een klein wonder genoemd worden. De Amsterdamse club was in augustus nog afhankelijk van drie factoren. Zo mocht de Champions League op een gegeven moment alleen nog door Bayern München en Paris Saint-Germain gewonnen worden, terwijl de Europa League alleen door Sevilla FC of Shakhtar Donetsk gewonnen mocht worden. En dat terwijl in de laatste toernooi ook nog Internazionale en Manchester United van de partij waren.

Tot slot was Ajax ook nog afhankelijk van Benfica. De Portugese topclub, waar Jan Vertonghen sinds kort speelt, mocht zich niet kwalificeren voor de Champions League. Gelukkig voor Ajax ging werd Benfica in derde voorronde van het miljardenbal uitgeschakeld door PAOK Saloniki. Zodoende kent Ajax een plekje in pot 2 en ontloopt het bij de loting Atlético Madrid, FC Barcelona, Manchester City, Manchester United, Shakhtar Donetsk, Chelsea en Borussia Dortmund.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/134495/pot-indeling-champions-league-wie-kan-ajax-loten