Ajax zeker van pot 2 bij loting Champions League

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax is na de nederlaag van Benfica tegen PAOK Saloniki (2-1) in de derde voorronde van de Champions League zeker van een plek in pot twee bij de loting voor de groepsfase van het miljardenbal. De Amsterdammers ontlopen zodoende enkele topploegen.

Wanneer Benfica zich had gekwalificeerd voor de Champions League zou Ajax in pot drie terecht zijn gekomen. In dat geval had het een ploeg uit pot twee - denk daarbij aan bijvoorbeeld FC Barcelona, Atlético Madrid, Manchester City, Manchester United of Chelsea - geloot. Nu loot Ajax een ploeg uit pot drie, waarvan de tegenstanders op papier minder zijn. Verder zal Ajax ook een tegenstander loten uit pot één en uit pot vier.

De loting voor de groepsfase van de Champions League vindt plaats op donderdag 1 oktober. In eerste instantie zou deze loting in Athene plaatsvinden, maar vanwege het coronavirus gaat dat niet door. De loting vindt nu plaats in het Zwitserse Nyon.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/134112/ajax-zeker-van-pot-2-bij-loting-champions-league