Analyse: Waarom Ajax Valencia niet ligt

Bron: www.ajaxshowtime.com

Na de overwinning op Lille OSC in de Champions League wacht Ajax een ontmoeting in Estadio Mestalla met Valencia CF. De Spanjaarden wonnen hun eerste groepsduel op bezoek bij Chelsea en ondanks interne onrust, wacht de manschappen van Erik ten Hag een lastige opgave. Een tactische analyse. 

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is al in zijn geheel afgelopen als Peter Lim, eigenaar van Valencia, besluit coach Marcelino te ontslaan. De Spaanse oefenmeester heeft weliswaar uitstekend werk geleverd met twee keer een plek bij de eerste vier in La Liga, toch is Lim toe aan verandering.

De Singaporees zwaait sinds 2014 de scepter bij de club uit de sinaasappelstad en versleet sindsdien al acht trainers. Marcelino leek de laatste jaren voor stabiliteit te zorgen, maar Lim besloot anders. Hij ontsloeg de ex-coach van onder meer Villarreal en stelde Albert Celades aan. De trainer coachte nog nooit een eerste elftal, wel was hij eventjes assistent bij Real Madrid en trainde hij verschillende jeugdelftallen van Spanje.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/125963/analyse-waarom-ajax-valencia-niet-ligt