Ajax speelt gelijk tegen SC Heerenveen: 4-4

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax heeft een uitstekend eerste seizoenshelft geen goed gevolg gegeven. De Amsterdammers speelden zondagmiddag in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop met 4-4 gelijk tegen SC Heerenveen. De nummer 2 van de Eredivisie kon de Friezen maar niet van zich afhouden. Tadic (2x), De Ligt en Huntelaar scoorden namens de thuisploeg.

Blessure Tagliafico

Ajax-trainer Erik ten Hag moest het tegen Heerenveen doen zonder sterkhouder Tagliafico. De linksback had te veel last van zijn knie, waardoor hij de wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan. Verder trad Ajax aan met de gebruikelijke namen. Tot teleurstelling van Ten Hag bleek André Onana vlak voor de wedstrijd toch niet fit genoeg, waardoor Lamprou in de basis mocht starten.

Gelijkspel PSV

Een half uur voor de wedstrijd kwam er goed nieuws uit Emmen. PSV stond daar met 0-2 voor op FC Emmen, maar verspeelde de voorsprong: 2-2. Daarmee wist Ajax dat het bij een overwinning dan wel gelijk staat met PSV, maar wel een beter doelsaldo heeft. Voor het eerst in 18 wedstrijd kon het daarmee de koppositie grijpen.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/ajax-speelt-gelijk-tegen-heerenveen/