[Verslag] Landstitel uit zicht na blamage op Woudestein: 1-1

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Bosz voert nogal wat wijzigingen door in zijn basiselftal. Eén daarvan is noodgedwongen: Dolberg is geblesseerd, het is een aderlating voor Ajax. Traoré begint in de spits, Kluivert speelt vanaf rechts. Sinkgraven begint op linksback en De Ligt begint centraal achterin in de basis. Ook Tete blijft staan na zijn goede invalbeurt donderdag.

Ajax begint bijzonder ongeconcentreerd aan de wedstrijd. Excelsior is zelfs sterker in de openingsfase en moet eigenlijk de openingstreffer maken. De Ligt voorkomt het met een goede en noodzakelijke sliding. Ajax is geen schim van de ploeg die donderdag Kopenhagen zelfverzekerd opzij zette. En het gaat helemaal mis, nota bene een gigantische fout van De Ligt. Hij levert de bal zomaar in en Elbers schiet via het been (ook dat nog) van Tete binnen: 1-0. Ajax op achterstand in Rotterdam. Wie denkt dat Ajax is wakker geschud en Excelsior nu wel even overklast, heeft het bij het verkeerde eind. Toch komt de gelijkmaker er wel. Ziyech gooit in, vertrekt en geeft voor. Kluivert staat bij de tweede paal om binnen te tikken: 1-1. Een kopbal van De Ligt zorgt nog voor wat gevaar, maar verder is het hopeloos.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2017/03/19/verslag-landstitel-uit-zicht-na-blamage-op-woudestein-1-1/