14-karaats eerbetoon voor Cruijff bij 3-0-zege op PEC Zwolle

Bron: www.ajaxlife.nl

Milik en Schöne scoorden, met Johan Cruijff op de borst. © Pro Shots

Het draaide vandaag in de Arena om Johan Cruijff. Maar toch ook om het kampioenschap. Ajax won na een prachtig eerbetoon aan Cruijff met 3-0 van PEC Zwolle.

Het was een onwerkelijke week, die geheel in het teken van Johan Cruijff stond. Ook vandaag, het eerste moment dat Ajaxfans en spelers weer bijeen waren voor een wedstrijd, stond vooral nummer 14 centraal. Door de supportersmars, de grote shirts die op het veld lagen, de warming-upshirts die voorzien waren van het rugnummer, de indrukwekkende minuut stilte en choreografie, en het massale applaus in de veertiende minuut.

Het was een passend eerbetoon aan de beste voetballer die Nederland ooit kende en de man die o zo veel betekende voor Ajax.

Maar uiteindelijk kwam ook het moment dat de blik weer naar voren moest. Naar het huidige Ajax. Naar de titelstrijd. Een zege was tegelijkertijd ook het enige dat het eerbetoon compleet kon maken. Oranje (3-2-nederlaag tegen Frankrijk) en FC Barcelona (2-1-verlies tegen Real Madrid) lukten dat eerder niet.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19552