Ajax niet meer zo happig op het verhuren van spelers

Bron: www.ajaxlife.nl

De Boer heeft talenten liever onder zijn eigen hoede.© Pro Shots

Het lijkt erop dat de verhuur van Sheraldo Becker aan PEC Zwolle slechts het gevolg is van een uitzonderlijke situatie. Het is Frank de Boer namelijk niet ontgaan dat de meeste huurlingen flink teleurstellen en daarom is het nog maar de vraag of Ajax in de toekomst veel spelers verhuurt.

Er werden afgelopen zomer flink wat spelers verhuurd, maar mannen als Dejan Meleg (SC Cambuur), Lesly de Sa (Go Ahead Eagles) en Fabian Sporkslede (Willem II) komen amper aan spelen toe. En dat terwijl zij als bekwame spelers te boek stonden.

Mickey van der Hart (GAE) en Bas Kuipers (Excelsior) doen het nog wel aardig, maar met name rond Kuipers is het maar de vraag of we hem ooit in het eerste van Ajax gaan zien spelen. Grote kans van niet. En dus moet het anders, vindt De Boer.

“We hebben nu al een paar keer spelers verhuurd en daar worden we niet vrolijk van. Ze spelen vaak niet en dan moeten ze in het tweede spelen. Dan kunnen we ze beter in Jong Ajax hebben onder onze eigen hoede. We zijn er niet zo happig meer op,” deelde De Boer met de journalisten die aanwezig waren in Qatar.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16850