Fris Ajax op kop na eenvoudige zege

Bron: ajax1.nl

Na 26 speelronden heeft Ajax eindelijk de koppositie in de Eredivisie bemachtigd. De landskampioen besliste de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle binnen een half uur en mocht het zichzelf aanrekenen dat er na negentig minuten geen grote uitslag op het scorebord stond. Kolbeinn Sightórsson, Siem De Jong en Derk Boerrigter zetten de 3-0 uitslag op het scorebord.

De bovenste stek lag door de nederlaag van PSV zondag voor het grijpen en Ajax had daarom maar een opdracht: winnen. Frank De Boer stuurde hetzelfde elftal de wei in dat vorige week FC Twente-trainer Alfred Schreuder nog jaloers maakte. Met Lasse Schöne weer als hangende rechtsbuiten begon de thuisploeg gretig. Veelvuldig stonden er minstens twintig voetballers op de helft van PEC, en waar het in de vorige weken nog weleens ontbrak aan het creëren van kansen ontstonden er zondagmiddag al snel mogelijkheden.