Voorbeschouwing AFC Ajax – PEC Zwolle

Bron: ajax1.nl

Ajax staat tweede, Zwolle veertiende. Ajax heeft 56 goals gemaakt en Zwolle 27. Ajax is kampioenskandidaat en Zwolle speelt tegen degradatie. De contrasten lijken groot, maar toch hebben beide teams een grote overeenkomst. Ze werden namelijk beide in eigen huis, op dezelfde avond uitgeschakeld voor de KNVB-beker. Zowel Ajax als Zwolle kreeg met 0-3 aan de broek. Klaar.

Dit gegeven zegt over het algemeen vrij weinig. Een normaal denkend mens weet dat Ajax een paar slagen beter is dan PEC Zwolle. Met alle respect natuurlijk. Zwolle scoorde al 26 jaar (!) niet uit tegen Ajax. Een moeilijke klus voor de ploeg van Art Langeler dus. Of niet?

David

Voor velen was Zwolle aan het begin dit seizoen een degradatiekandidaat. Ondanks het goede voetbal is het dat nog steeds. Ondanks het goede voetbal dus. De equipe van Langeler speelt verzorgd en creëert veel kansen. Mede door een aanvallende spelopvatting werden zowel PSV als Feyenoord verslagen. Het durft zowel uit als thuis risicovol spel te vertonen. Een compliment waard.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/voorbeschouwing-afc-ajax-pec-zwolle/