Onze Trots: 'Litmanen leerde Nederlands door Jiskefet'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Bekende Nederlanders en Ajax. Waarom zijn ze fan geworden van de Amsterdamse club en hoe beleven zij de wedstrijden van hun grote liefde? Komen ze vaak in het stadion of kijken ze de wedstrijden liever thuis of in de kroeg? En wat vinden ze eigenlijk van het huidige Ajax? In de rubriek ‘Onze Trots’ gaan we op zoek naar de liefde voor Ajax van de BN’ers. In deel 26 spreken wij met schrijver, acteur en televisie- en radiomaker Herman Koch.

Velen – zeker de oudere Ajacieden onder ons – zullen Herman Koch nog wel kennen als Jos (Debiteuren Crediteuren) of Kerstens (De Lullo’s) van Jiskefet. Ook als auteur maakte hij naam, met Het Diner als een van zijn bekendste romans. Sinds kort is zijn nieuwe roman, Finse dagen, uit. Een verhaal over Jari Litmanen, het bezoeken van wedstrijden met zijn zoon, de rol van Ajax in zijn leven en ‘Dit Is Mijn Club’. Reden genoeg om met Koch te praten over zijn liefde voor Ajax.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/128700/onze-trots-litmanen-leerde-nederlands-door-jiskefet