De Meer

Het dna van Ajax: de genen van Johan Cruijff zitten overal, van De Meer tot de Arena

Bron: www.ad.nl

In de tweede aflevering van de tweede serie van ‘Ontdek de eredivisie’ bezoekt Sjoerd Mossou Amsterdam. De stad van recordkampioen Ajax die zoveel prijzen won en waar nostalgie kriskras door de hele stad te vinden is. In noord, in zuid, in oost en in west. Sjoerd ontmoet John van ’t Schip op de plek waar vroeger De Meer stond en praat ook met Ronald de Boer over de steeds mooier wordende Johan Cruijff Arena.

Mark Flekken heeft geen zenuwen voor Oranje-debuut: ‘Zal snel band moeten opbouwen met de verdedigers’

Bron: www.ad.nl

Mark Flekken maakt zaterdag zijn debuut in het Nederlands elftal. De 28-jarige Limburgse doelman hoopte dat vier maanden eerder in de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen al te doen, maar bondscoach Louis van Gaal koos na het wegvallen van de geblesseerde Justin Bijlow voor de meer ervaren Jasper Cillessen. In de vriendschappelijke ontmoeting met Denemarken krijgt Flekken wel het vertrouwen.

Herinnert u zich deze Ajacieden nog!?

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ze heten niet allemaal Piet Keizer, Jari Litmanen of Lasse Schöne. Veel Ajacieden mochten slechts sporadisch opdraven in het eerste, en hebben op de één of andere manier een cultstatus verworven. Of ze zijn juist helemaal uit het geheugen gewist. Daarom nu, uit de losse pols, vier namen ‘van toen’ in het kader van de welbekende radiotune “Herinnert u zich deze nog!?”.

 

Kijktip: Documentaire Adieu De Meer vanavond op ESPN

Bron: ajaxfanzone.nl

Vandaag is het precies 25 jaar geleden dat Ajax zijn laatste wedstrijd in De Meer speelde, de kampioenswedstrijd tegen Willem II (5-1). Een locatie die geschiedenis ademt: 62 jaar lang stond hier Ajax’ thuishaven. Stadion De Meer: de karakteristieke plek waar menig Ajax-fan schitterende herinneringen aan heeft. Vanavond om 20;00 uur gaat de documentaire Adieu De Meer in première op ESPN. 

Pages

Subscribe to De Meer