Zesde man boort Ajax zege door de neus

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax is op bezoek bij Legia Warschau, mede door een arbitrale blunder, niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. Al snel in de wedstrijd leek Davy Klaassen te scoren, maar de zesde man zag over het hoofd dat de bal over de lijn was. In de slotfase kreeg Kenny Tete bovendien nog een heel makkelijk gegeven rode kaart.

De ploeg van Peter Bosz leek al snel in de wedstrijd op voorsprong te komen, ware het niet dat de vijfde dan wel zesde man even niet zag dat een schot van Ajax-aanvoerder Klaassen wel degelijk over de lijn was geweest.

De Amsterdammers kregen in het restant van de eerste helft nog volop kansen om op 0-1 te komen. Zo wist Amin Younes door te breken van de rechterkant en vond hij Hakim Ziyech aan de linkerkant. Zijn pass was net iets te hard, waardoor laatstgenoemde niet helemaal vol kon uithalen. Een schot van Bertrand Traoré werd vervolgens door Legia-doelman Arkadiusz Malarz maar net naast getikt.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/102483/zesde-man-boort-ajax-zege-door-de-neus